Ansiktsmasken fra Ida Victoria er et gratismønster på en gjenbrukbar ansiktsmaske i stoff. Masken er god og dekkende, og oppfølger de krav og retningslinjer som er satt til hjemmesydde ansiktsmasker per 17. august 2020.


NB! Ansiktsmasker forebygger ikke smitte dersom de brukes feil! Det er viktig å være klar over hva dette er og ikke er, så følg stoffanbefalingene, og følg retningslinjene for bruk av ansiktsmasken. Ansiktsmasker er kun ett av flere smittevernstiltak, og den må brukes riktig. Selv om du bruker ansiktsmaske, må også andre smittevernråd følges. Utvis god hygiene, hold avstand til andre, og hold deg hjemme om du har symptomer på sykdom.

Den ferdige masken måler ca 15 cm fra øvre kant og ned, målt midt på. Lengden er ca 25 cm (ikke medregnet strikken, som du selv kan justere lengden på). Størrelsen er en gjennomsnittlig damestørrelse.

 

Stoffvalg:

  • Det er viktig å bruke tettvevde, men pustende stoffer til dette prosjektet. Vevd bomull eller bomullsjersey fungerer fint. I tillegg trenger du et lag i midten, enten et ekstra stofflag, eller helst strykeinnlegg av polypropylen, som har høy filtreringsevne.
  • Vask stoffene du skal bruke på forhånd! Da får du unnagjort eventuell krymping og avfarging. Det er også lurt å styre unna stoffer som blir veldig krøllete etter vask, da ansiktsmasken skal tåle å bli vasket ofte.

Stofforbruk:

  • Det går med lite stoff til én maske, så dette er et supert restestoffprosjekt!
  • Til én maske trenger du 18 cm ytterstoff, 18 cm fôr, og et egnet strykeinnlegg i midten. Du kan fint bruke samme stoff på utsiden som til fôr. Som et alternativ til strykeinnlegg kan du ha et tredje lag med stoff i midten.
  • Hvis du vil sy nesebøyle i masken, trenger du også litt ståltråd og en bit skråbånd.
  • Hvis du skal sy tøyposen trenger du 25 cm stoff, 50 cm snor og en anorakksnorstopper.

 


KLIKK HER FOR Å LASTE NED MØNSTER OG VEILEDNING (PDF)

 

 

Recommended Posts