Dette praktiske bærenettet kan brukes som handlenett, eller frakting og oppbevaring av andre ting. Det er ganske lite i størrelsen, så det også passer fint for barn. Nettet har én hank, og er helfóret uten synlige sømmer. Størrelsen, målt flatt er ca 48 cm fra bunn til hank, med ca 40 cm bredde.

Du trenger:

Slik gjør du:

1. Print ut malen, og kopier opp i riktig søtrrelse ved hjelp av kontrollfirkanten som skal være 4×4 cm.

2. Klipp ut to deler i ytterstoffet og to deler i fórstoffet, etter malen.

3. Legg ytterstoffdelene mot hverandre, rette mot rette, og sy en søm langs kortsiden på hanken. Gjør det samme med fóret. Du har nå én hel del av ytterstoffet, og én hel fórdel.

4. Brett de to delene ut fra hverandre, og stryk sømmen flat før du fortsetter. Legg deretter fórdelen mot ytterstoffelen, rette mot rette. Fest med nåler, og sy en søm i buen langs hanken, som markert med rødt på illustrasjonen:

5. Vreng posen gjennom hanken, og stryk sømmene flate med strykejern.

6. Brett sidestykkene i nettet ut fra hverandre, slik at de to ytterstoffdelene ligger rette mot rette, og de to fórdelene ligger rette mot rette. Fest med nåler, og sy sammen med sømmer som markert på illustrasjonen under. Legg merke til at det skal være en åpning midt på bunnen av fóret, og at ingen av hjørnene skal sys igjen.

7. Nå skal hjørnene sys inn. Dette gjør du ved å brette sidesømmen og bunnsømmen inn mot hverandre, slik at det åpne feltet i hjørnet danner en rett kant på tvers av sidesømmene. Gjør dette for alle fire hjørnene.

8. Vreng nettet gjennom åpningen i bunnen. Brett inn stoffet i åpningen og sy en pen søm noen millimeter fra kanten.

9. Brett fórdelen inn i ytterdelen, og nettet er klart til bruk!

Klikk på bildet for å laste ned utskrivbart mønster.

 

Har du laget noe etter oppskriftene du har funnet her? Legg det gjerne ut på Instagram, og tagg bildet med #idavictoriasDIY og @idavictoria.no!