Kjolemønsteret ‘Jerseykjole med sving’ er et veldig greit mønster å endre på og bruke til base for andre ting. Jeg har laget både maxikjole, T-skjorte, ammekjole og skjørt av det samme mønsteret, og nå skal jeg forklare hvordan jeg lager skjørtet.

Først må du ha kjolemønsteret (som du finner her) og finne størrelsen din basert på størrelsestabellen. Du trenger ikke strikk eller noe annet enn det du trenger når du syr kjolen. Skjørtet sys også i jerseystoff, som kjolen. Linningen, eller ribbekanten i livet lages i samme stoff som resten av skjørtet (refereres til som «livribben» videre i veiledningen).

Slik gjør du:

 1. Klipp ut to skjørtedeler i din størrelse, som beskrevet i mønsteret, og sy sammen sidene i skjørtet, rette mot rette.
 2. Mål omkretsen rundt livet ditt, der du vil at livet i skjørtet skal legge seg. Vær obs på at dette ikke nødvendigvis er der du er smalest eller akkurat i midjen, men der DU vil ha livet. Hvis du vil ha skjørtet høyt i livet, måler du der, hvis du liker at det ligger nede på hoftene dine, måler du der.
 3. Omkretsen du målte, ganger du nå med 0,75. Hvis det er lite stretch i stoffet, kan du gange med 0,80, men tommelfingerregelen er 0,75. (Er f.eks. omkretsen rundt livet ditt 80 cm, ganger du det med 0,75 og får 60 cm.) Tallet du kommer frem til her, blir lengden på livribben.
 4. Klipp ut et rektangel som skal bli ribben i livet. Rektangelet skal være 10 cm x det tallet du kom frem til i forrige punkt. Lengderetningen på rektangelet skal gå vannrett med stoffet. Vær nøye med å klippe rektangelet trådrett.
 5. Brett rektangelet over på midten, rette mot rette med kortsidene mot hverandre. Sy en søm på kortsiden, slik at det blir en sammenhengende sirkel.
 6. Brett livribben over på langs, vrange mot vrange. Nå har du en sammensydd livribb med én søm på innsiden.
 7. Nå skal livribben festes til skjørtet. Først setter du en markering midt bak, midt foran og i sidene på både skjørtet og livribben (sømmen i ribben plasseres midt bak på skjørtet).
 8. Tre livribben over livet i skjørtet, rette mot rette, slik at sårkantene i livet på skjørtet og på livribben blir liggende kant i kant. Sett nåler eller stoffklyper ved alle markeringene du lagde i forrige punkt. Dersom stoffet du bruker har et motiv med bestemt opp eller ned, pass på at motivet havner riktig vei når livribben skal brettes opp igjen.
 9. Livribben skal være mindre enn livet på skjørtet. Det er derfor nødvendig å trekke lett i stoffet for å få de to delene til å passe sammen når du syr. Pass på at du trekker i stoffet jevnt fordelt rundt hele, og sy en overlocksøm for å feste livribben til sjørtet.
 10. Fest overlocksømmen, legg opp skjørtekanten nede, og du har et ferdig skjørt!

Flere jerseykjolehacks er på vei! Jeg jobber med en veiledning på både ammekjole, puffermer og T-skjorte – alt basert på kjolemønsteret!

10 kommentarer

 1. Ønsker meg så beskrivelse av maxi kjolen i dette mønsteret ? har prøvd meg på jersey kjolen til 4åring, men sliter såååå ? vet du når det kommer? Klem klem

 2. Ønsker meg veldig beskrivelse av T-skjorte og ammekjole! Planlegger både amme T-skjorte og ammekjole. Vet du om d r lenge til det kommer? Hilsen Anine

  1. Hei! Jeg har ambisjoner om å få til tutorialer på dette veldig kjapt, men det kommer hele tiden annet i veien.. ? Skal prøve å få lagt ut begge deler i løpet av de neste ukene!

 3. Hei. Holder nå på m en peplum-topp etter ditt instatips. Tror den blir dødskul. Tenkte å lage turtleneck på den. Noen tips til halsen? Bare et dobbelt rektangel, eller m sving mot overdelen? Høyde?
  Ellen Joh

 4. venter også spent på maxi kjolen og lurer på hvordan jeg kan lage litt hals på kjolen.. alla skjørte livet..