Jerseykjole med sving kan brukes til MYE! Jeg har tidligere sydd utallige varianter av den, og mye mye mer enn bare kjoler. Nå har jeg også sydd en enkel topp, som blir perfekt treningsoverdel sammen med det kommende mønsteret Thea Tights.

Toppen blir en bred og dekkende topp rundt skuldre/armer, og går litt nedover navelen. Hvis du vil ha en kortere topp, kan du korte den ned i livet. Her har jeg brukt høyden i livet akkurat som det er på kjolen.

Jeg har gått ned en størrelse fra hva jeg bruker i kjole, for å få en topp som sitter stramt. Her kommer det en veiledning på hva jeg har gjort:

 1. Klipp ut overdelen til Jerseykjole med sving. Ta av 1 cm rundt begge ermbuene for å kompensere for at du bruker kantbånd i stedet for å brette inn rundt kanten, som man skal gjøre på kjolen. Hvis du vil ha den lik i halsen, tar du av 1 cm der og. På toppen min har jeg ikke tatt av noe i halsen, for å få den litt høyere.
 2. Sy sammen den ene av skuldersømmene.
 3. Sy kan kantbånd rundt hele halsåpningen.
 4. Sy den andre skuldersømmen.
 5. Sy kantbånd i begge ermbuene.
 6. Sy sammen toppen i sidene.
 7. Klipp ut en ribbekant som er 5-10 cm  kortere enn omkretsen rundt midjen på toppen er. Her har jeg brukt 16 cm bred ribb, og 62 cm lengde i størrelse Small.
 8. Brett ribbekanten over på midten, rette mot rette, og sy en søm som fester kortendene sammen.
 9. Vreng ribekanten halvveis ut, slik at det blir en sirkel som er brettet på langs, vrang mot vrang.
 10. Finn midt foran og midt bak på toppen, og midt foran på ribbekanten, og tre den rundt livet i toppen, rette mot rette, slik at sømmen i ribbekanten treffer midt bak på toppen, og midt foran på ribbekanten treffer  midt foran på toppen. Fest ribbekanten først midt foran og midt bak, før du trekker i ribben slik at den passer i livet på toppen. Trekk jevnt fordelt rundt hele.Hvis du har et motiv i stoffet som må vende riktig vei, pass på at det ikke kommer opp ned når ribbekanten brettes opp igjen.
 11. Sy en søm rundt hele ribbekanten, som fester den til livet i toppen. Pass på at du har med deg alle tre lagene hele veien.Fest til slutt tråden i enden, og toppen er ferdig!

Settet på bildet under er sydd i swim lycra – perfekt til hardere trening der man svetter! Settet over er sydd i vanlig bomullsjersey.