[vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1670406262819{margin-bottom: 0px !important;}»]Jeg har sydd til julebordet! Etter å ha fått inn mye fin lin i det siste, ville jeg sy både juleduk og linservietter. Videre nedover forklarer jeg hvordan jeg har sydd det.

 

Juleduken

Spisebordet vårt er over tre meter langt, og vanskelig å kjøpe duk til. Duken var et veldig enkelt syprosjekt. Jeg brukte full stoffbredde, og lengden på bordet + 40 cm. Jarekantene er såpass pene, at jeg kun brettet inn én gang, og sydde med rettsøm ca 1,5 cm fra kanten. Endene overlocket jeg og brettet inn på samme måte. Man kan også lage dobbel brett og sy med stikning, så det ikke blir noen synlige råkanter eller jarekanter.

Stoffet jeg brukte er 100% lin, i et av de nye juledesignene fra Isoletto design, i Ida Victoria X Isoletto-kolleksjonen; «Jul lys grå». Dette stoffet har jeg også i jersey, men til juleduk er linen perfekt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[vc_single_image image=»43328″ img_size=»full»][vc_column_text css=».vc_custom_1670406730654{margin-bottom: 0px !important;}»]

Serviettene

Til juleduken, som har litt rødt i seg, syntes jeg det ble perfekt med ensfargede røde juleservietter. Det røde linstoffet er trådfarget, og dermed likt på begge sider. Jeg sydde rullefald i kantene på alle serviettene, som er en kjapp og enkel avslutning.

 

For å komme frem til størrelsen på serviettene, målte jeg bredden på stoffet, og delte det på 4. Det ble 35,7 cm, og derfor ble serviettene 35,7 x 35,7 cm.

  1. Jeg lagde 16 servietter, og begynte med å klippe fire remser av stoffet, i full bredde, og i 35,7 cm lengde.
  2. Sy rullefald på alle langsidene av stoffremsene.  (Så går det litt kjappere enn om du klipper dem i biter på riktig størrelse først.)
  3. Klipp opp de lange remsene i biter på 35,7 cm, så du får helt like, kvadratiske stoffbiter.
  4. Sy rullefald på resten av sidene. (La det være stoffhaler lange nok på hver side til å trekke trådhalene inn i sømmen.)
  5. Fest alle trådhalene. Jeg brukte en overlocktrådfester til å trekke trådene gjennom sømmen, og klippet av resten.

Avslutt med å presse med strykejern, og pynt bordet som du vil!

Jeg pyntet serviettene med hyssing, en kanelstang, en liten julekule og en grankvist fra hagen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»43327″ img_size=»full»]

[/vc_column][/vc_row]