[vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1604865607647{margin-bottom: 0px !important;}»]Med noen enkle endringer, kan trøyemønsteret Tirill Topp gjøres om til kjole! I veiledningen under viser jeg hva jeg har gjort for å bruke trøyemønsteret til kjolen.


Den grønne kjolen er sydd i jersey av ull/silke, og den oransje er sydd av grovstrikket ribb. Begge disse stoffene er veldig godt egnet til en slikt kjolen.På bildene her er trøyen sydd i størrelse S, og det er lagt til 30 cm på lengden, til meg som er 160 cm høy. Før du syr kjole, kan det være lurt å ha sydd en trøye allerede, så du vet hvordan passformen er på deg, og hvor mye du vil legge til på lengden.


Slik gjør du for å lage kjolemønster av trøyen:


  1. Tegn av mønsteret på trøyen nøyaktig, men la det være plass under mønsteret, til å forlenge.
  2. Når du har funnet ut hvor mye du vil legge til på lengden, forlenger du «mot brett»-linjen med den lengden du skal legge til.
  3. Ut fra «mot brett»-linjen, tegner du en strek som går parallelt med den nedre kanten av trøyen, men buer svakt oppover ut til siden. Denne linjen skal være ca 5 cm lengre enn den originale nedre streken på trøyen.
  4. Til slutt tegner du en ny sidelinje. Start fra nedre kant, og skrå inn mot livet. Fra midt i livet og opp skal trøyen være uforandret.

Illustrasjonen under viser nye streker med rød, stiplet linjer. [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]