[vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1600345390103{margin-bottom: 0px !important;}»]Karin Hverdagscardigan, tidligere kale «Lang hverdagsjakke» kom opprinnelig i to lenger: Lang og ekstra lang. Den lange rekker omtrent til midt på låret, og den ekstra lange til nedenfor kneet. – Men selv om denne modellen er designet for å være lang, blir den også veldig fin som kort jakke!

Karin Hverdagscardigan i kortversjon blir løsere og mer åpen enn Cora Kjolecardigan  – som er et annet jakkemønster jeg har. Om du vil ha et strammere preg og en mer figurnær cardigan med flere muligheter, bør du velge Kjolecardiganmønsteret. Om du derimot vil ha en løsere, lett og ledig kort jakke, kan du bruke mønsteret Karin Hverdagscardigan.

På nyeste trykk av Karin Hverdagscardigan er det med streker for en kortere jakke, men om du har mønsteret fra tidligere, kan du gjøre enringer som beskrevet her.

Jakken på bildet er sydd i strikket lin, og rekker til midjen. Lommene har jeg droppet, da de kommer litt for langt opp på en så kort jakke, og på denne har jeg også droppet knapp. Ermene er 3/4 lange, og det er en deilig og luftig sommerjakke.

Her er informasjonen du trenger for å sy jakken i en kort versjon:

Bildet under viser hvordan målene over er tatt, der rød stiplet linje markerer målestedet. Strekene skal være helt vannrette, og lages like på både bak- og forstykket.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»19758″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1600345166117{margin-bottom: 0px !important;}»]

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»19757″ img_size=»full»][vc_column_text css=».vc_custom_1602530247030{margin-bottom: 0px !important;}»]

OBS! Ribbekanten nederst skal ikke strekkes.

Legg ribbekanten rett inntil nederste del av cardiganen, og klipp til i sidene.

 

Videre syr du jakken etter den vanlige veiledningen, uten noen flere endringer.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]