Jeg kan si nøyaktig når jeg begynte å sy Majakjolene: 27. september 2009. Det var på min kusines datter Majas 1-årsdag, og jeg trengte en gave. Uten mønster eller mål, sydde jeg en kjole på formiddagen på selve bursdagen, som jeg hadde med og ga bort senere samme dag. Det var den første kjolen jeg noen gang hadde sydd til et barn, og kjolen passet overraskende bra. Jeg gjorde noen få justeringer på kjolemønsteret da jeg kom hjem igjen, og kom frem til en bedre fremgangsmåte så jeg kunne vrangsy alle sømmene, og så var mønsteret i boks!

Her er Maja i den aller første Majakjolen ❤️ (Tenk at nå er hun ni år!)

Senere samme år, i november 2009, skulle Epla.no åpne. Min kusine Torunn, Majas mor, var en av gründerne bak Epla, og hun ville jeg skulle sy noen sånne kjoler som jeg kunne legge ut for salg der. Min første reaksjon var at det var fullstendig uaktuelt å selge noe av det jeg sydde, og jeg var overbevist om at ingen ville komme til å kjøpe noe. Syingen min var jo bare for meg selv. Men Torunn greide å overbevise meg, og Sting & Ting ble den aller første butikken på Epla.no. Til min overraskelse tikket det inn ordrebekreftelse etter ordrebekreftelse, og jeg sydde mer og mer.

Først sydde jeg bare kjoler i størrelse 1-2 år, men etterhvert som Maja vokste forstørret jeg kjolemønsteret, og har kunnet tilby Majakjoler i størrelser fra 0-6 år i butikken min. Noen hundre kjoler har det blitt! De aller fleste sydd av gjenbruksmaterialer fra loppemarked. Gamle dynetrekk, duker og gardiner har fått nytt liv som Majakjoler.

Jeg har opp gjennom årene fått mange henvendelser om mønsteret, og om jeg selger det. Nå har jeg jobbet en stund med å perfeksjonere Majakjolemønsteret for videresalg, og fått god hjelp av Torunn til design og ferdigstilling av mønsteret digitalt, og endelig er det klart! Majakjolemønsteret er trykket i full størrelse på A1-ark, sammen med et lite hefte med syveiledning og masse bilder og noen ekstratips til variasjoner. Det er veldig gøy å kunne dele dette mønsteret med andre. Det er en enkel kjolefasong, men samtidig er det en veldig god og brukbar kjole. Størrelsene passer lenge, og kjolen kan brukes gjennom hele året og til hverdags og fest – man bytter bare ut hva man har av trøyer og strømpebukse under.

Hvis du vil kjøpe mønsteret, ligger det ute på Epla nå. Du får kjøpt mønsteret alene, eller i en materialpakke med alt du trenger av stoff og knapper. Hvis du ser et stoff jeg har brukt tidligere og lurer på om jeg kan lage materialpakke av det, er det bare å spørre! 🙂

Kjøp mønsteret her // Kjøp materialpakker her // Kjøp Majakjoler her