Er det flere enn meg som synes pappbegrene fra kaffesjapper blir alt for varme å holde i, selv med den ekstra pappringen rundt? Noen ganger får jeg flere kopper oppi hverandre så det skal bli greiere å holde i, og noen ganger tar jeg masse servietter rundt, men dette er jo fryktelig lite miljøvennlig, og burde være unødvendig. Nå har jeg i stedet sydd meg et lite trekk til å ha rundt koppen. Trekket har borrelås og justerbar lengde, og er veldig enkelt og greit å ha liggende i veska. Bildene her er av en liten kaffekopp, men trekket vil også passe rundt en større kopp. Her får dere oppskrift og mal på revetrekket!

Du trenger:
– Tykk ullfilt i «revefarge» (oransj eller rødbrun)
– Hvit filt
– Svart filt
– Perler til øyne
– Borrelås (kun festedelen)
– Symaskin og sytråd i riktige farger

Tips: Om filten du bruker er for tynn, kan du klippe ut flere deler av kroppen, som du legger over hverandre, og syr fast med en pen stikning rundt hele.

Obs: Du skal ikke bruke begge delene av borrelåsen, kun festedelen. Det er ikke all ullfilt borrelås fester seg like godt på, så det kan være lurt å teste før du begynner å sy. Borrelåsen trenger ikke feste seg veldig godt fast på filten, så lenge den holder seg oppe.

Slik gjør du:

1. Print ut mønsteret, og klipp ut alle de fire delene. Kontroll-firkanten skal være 4×4 cm på utskriften for å få trekkeet i riktig størrelse. Det går imidlertid fint om trekket ditt blir litt større eller litt mindre.
2. Klipp ut delen merket «kropp» i den oransje/rødbrune ullfilten.
3. Klipp ut delen merket «hale» i hvit filt, og to speilvendte deler av det hvite kinnskjegget.
4. Klipp ut delen merket «snute» i svart filt.
5. Klipp til en liten bit borrelås, ca 2×1 cm. Plasser borrelåsen på baksiden av revehodet, som vist på illustrasjonen under, og sy den fast.


6. Plasser kinnskjeggbitene der de skal være, fest med nåler, og sy en pen søm rundt begge delene, langt ut mot kanten. Sy langsomt og kontrollert når du syr fast de små filtdelene.
7. Plasser halebiten ytterst på halen, fest med nåler og sy fast.


8. Plasser den svarte snuten nederst i spissen, slik at den overlapper de hvite kinnpartiene, og sy fast.
9. Sy fast øynene.

Renklipp kanter ved behov, og revecozyen er klar til bruk! Husk å ha den liggende fast i veska, så trenger du ikke lenger brenne deg på varme kaffekopper lenger.

Klikk på bildet for å laste ned utskrivbart mønster.

 

Har du laget noe etter oppskriftene du har funnet her? Legg det gjerne ut på Instagram, og tagg bildet med #idavictoriasDIY og @idavictoria.no!