[vc_row][vc_column][vc_column_text css=».vc_custom_1595069757192{margin-bottom: 0px !important;}»]

Siw Jumpsuit er originalt laget for stretchstoffer, men fordi det er såpass mye ledighet i mønsteret, kan jumpsuiten sys i vevde stoffer med noen enkle endringer. Videre følger veiledning på dette.


Når du syr jumpsuiten i vevde stoffer, uten stretch, klipper du ut alle de vanlige mønsterdelene, men forstykket klippes som to speilvendte deler, i stedet for mot brett. I tillegg skal det klippes ut deler til belegg – en mønsterdel som følger kanten midt foran på forstykket, og skrår ut mot skulderen, som du ser av illustrasjonen under.

Disse beleggene kan enten klippes ut i samme stoff som resten, eller i et annet, matchende stoff. Det skal klippes én del mot brett av belegget i nakken, og 2 speilvendte deler av belegget på forstykket.

 1. Legg bakstykkets belegg over bakstykket, rette mot rette, og sy en søm som fester belegget til bakstykket, som du ser markert med rød, stiplet linje på illustrasjonen over.
 2. Legg det ene belegget til forstykket over den forstykkedelen det passer over, rette mot rette, og sy en søm som fester belegget til overdelen, slik du ser av rød, stiplet linje på illustrasjonen nederst til høyre.

Gjør det samme med belegget på den andre siden.

 1. Legg forstykkene over bakstykket, rette mot rette. Brett
  beleggene utover, og sy en søm som fester skulderpartiene
  og beleggene til hverandre på hver side.
 2. Press sømmene der beleggene er sydd fast godt ut med
  strykejern, så kantene blir jevne og pene.
 3. Sy på ermene som beskrevet på side 13, men i stedet for å trekke i stoffet, legger du inn en rynketråd øverst på ermet, som du trekker lett i rundt midtmarkeringen øverst på ermet, slik at ermet passer. Dette strammer inn ermet nok til at det passer inn i ermåpningen, og gir plass til armen.

En rynketråd syr du med lengste stinglengde på symaskinen. Når du trekker i tråden rynker stoffet seg. Når ermet er sydd fast, fjernes rynketråden.

 1. Marker plassering for knapphull. Den nederste knappen skal begynne 5 cm fra nedre kant av overdelen, mens den øverste knappen plasseres ca 1 cm fra øvre kant. Marker jevn plassering for alle knappene mellom disse to punktene, og sy i knapphull på det høyre forstykket, og knapper på venstre forstykke.
 2. Knepp igjen knappestolpen, slik at forstykket blir helt.

Videre følges den vanlige veiledningen for jumpsuiten. Overdelen på jumpsuiten er litt større enn livet i buksedelen, slik at den med litt overlapping på knappingen i fast stoff skal passe akkurat.

Hvis du bruker forskjellig størrelse på overdelen og buksedelen, eller av andre grunner opplever at delene ikke passer sammen, kan en av delene rynkes lett for at de to skal passe sammen.

Fullfør jumpsuiten som vanlig, men vær obs på at om du velger å sy på mansjetter (ribbekanter) må kantene være noen cm større når du syr i fast stoff, slik at du får plass til å tre den på deg uten at kanten strekkes. Se ribbekanttabellen i heftet, men legg på ca 7 cm på målet du finner der.

Det er også mulig å kombinere ribbekanter i stretchstoff med jumpsuit i fast stoff. Dersom du velger dette alternativet, kan du følge den vanlige ribbekanttabellen.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»17685″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=»17690″ img_size=»full»][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]